Tuesday, December 24, 2013

مقیمی با بیان اینكه بی تكلیفی و كم سوادی و بی تصمیمی و بی كفایتی ناهماهنگی و روزمرگی و بی راهبردی


شهید مطهری
عاشقان علی(ع)
کارشناس رسمی دادگستری
مقیمی آثار معماری fbay را ماندگارترین نمودهای مجسم هر فرهنگ و تمدن بشری دانست و اظهار كرد: زمانی كه انسان ها همزمان با ساخت سرپناه به خیررسانی جاودانگی هنرمندانه و آفرینش یادگاری ماندگار از خود می اندیشند آثار ارزشمند معماری خلق می شود و چنین آثار هنرمندانه ای شمیم شعف در شهر می پراكنند.
عضو هیات علمی دانشگاه fbay زنجان به تاثیر روانی خانه های دارای طرح های ایرانی اسلامی بر روی روان و ذهن ساكنان اشاره كرد و گفت:حس آسمان و فراخی درون گرایی و آرامش آب و روشنی سبزی و زندگی و طبیعت دوستی محرمیت و انحصار خلوت و سكوت نظم و مرتبت راحت و سكونت هنر و خلاقیت مردم واری و مردم داری از جمله تاثیرهای مثبت و سازنده این نوع خانه ها محسوب می شوند.
وی خاطر نشان كرد: باید همواره در نظر داشت كه خانه های اصیل ایرانی مانند آنچه اكنون در شهرهای باستانی مانند كاشان یزد و اصفهان به ارث مانده اند متعلق به قشر كوچكی از مردم برخوردار بوده و عامه مردم این بوم هماره در منازلی ساده و كوچك سكنی داشته و دارند.
مقیمی افزود: مهم ترین مزایای معماری سنتی ایرانی اسلامی هماهنگی با آداب و رسوم و فرهنگ وسنن زندگی ایرانی و روح قناعت و همسازی با محیط و آسیب نزدن به زمین و آسمان بوده اند كه با تاسف رو به كمرنگی میروند.
این كارشناس ارشد معماری طراحی های فعلی در ساختار شهری و بافت های مسكونی را در مقایسه fbay با سبك معماری ایرانی اسلامی ضعیف دانست و یادآورشد: با وجود تراكم بالای جمعیت و دشواری های اقتصادی زندگی شهری بازگشت به آنچه در سوابق طراحی شهری باستانی ایرانی و اسلامی وجود دارد ساده نیست.
وی با بیان اینكه اغلب تلاش معناداری برای نزدیك شدن به شرایط مطلوب صورت نمی گیرد اظهار كرد: ساختمان سازی های انبوه سال های اخیر كه با هدف مقدس حل مشكل مسكن صورت گرفته اند علیرغم نیت خیر و البته نتایج قابل قبول در برخی موارد به دلیل عدم بهره گیری از هنر معماری ایرانی اسلامی در بسیاری نمونه ها با شرایط زندگی در مسكن و شهر اسلامی ناسازگارند.
عضو هیات علمی دانشگاه زنجان به عوامل غربی تر شدن معماری موجود در جوامع امروز ایران اشاره كرد و گفت: در صورتی كه منظور از غربی شدن صرف استفاده از مصالح جدید مانند فولاد و بتن و شیشه و آلومینیوم به جای خشت گلین تیرچوبی و ملات ساروج است كه این موضوع ربطی به غرب و شرق ندارد.
وی خاطر نشان كرد: فرآیند تاریخی ساخت بناهای مذهبی اسلامی از مسجد پیامبر تا مساجد باشكوه دوره صفوی (علیرغم بحثهای نظری كه به همراه دارند) گویای تایید پویایی fbay و نوگرایی و استفاده از مصالح نو و پایدارتر در هر دوره نسبت به گذشته است.
مقیمی با بیان اینكه استفاده fbay نابجا از نمادهای معماری مغرب زمین علاوه بر آنكه هنرمندانه محسوب نمی شود بلكه تقلیدی سخیف و ناهمگون با متن خود دارد افزود: هیچ معمار هنرمندی تكرار مقلدانه و نامدبرانه ظواهر معماری غرب را در شهر ایرانی نمی تواند تحمل كند.
این كارشناس ارشد معماری افزود: شیوع تزیینات رومی و یونانی یا رواج مرض آلود نماهای تمام شیشه و آلومینیوم بر اندام نحیف ساختمان های ناساز و بد ساخت نتیجه شكست آموزش فله ای معماری بی تعهدی و بی هنری سازندگان بازارمدار و همچنین ناكامی سیاست های مدیریت شهری است.
وی رواج این موضوع را موجب افول سطح ادراك عمومی جامعه از هنر و فناوری بومی معماری و تسریع سیر نزولی فرهنگ اجتماعی در مقوله زیبایی fbay شناسی و زیباخواهی دانست و یادآورشد: باید در نظر داشت كه برخی از فضاهای معماری در اصل محصول فرهنگ غرب هستند و چنانچه fbay این فضاها در جامعه پذیرفته شوند به نوعی حضور یك فضای غربی با اغلب شرایط و مقتضیات فرهنگی آن در میانه بافت شهری پذیرفته شده است.
مقیمی با بیان اینكه بی تكلیفی و كم سوادی و بی تصمیمی و بی كفایتی ناهماهنگی و روزمرگی و بی راهبردی تقلای بی هدف بین سنت گرایی و نوگرایی و جدال لجوجانه و نافرهیخته با پویش فكر و فرهنگ منجر به بی هویتی معماری و شهرسازی و تشتت سایر نمودهای فرهنگی و تمدنی می شود اظهار كرد: برای این وضعیت حتی نمی توان نام غربی شدن گذاشت و تنها اصطلاح قابل قبول برای چنین شرایطی هرج و مرج بوده و راه برون رفت از این بحران بازگشت به اصول توصیه شده در منابع حكمت الهی و رجوع به عقلانیت و تجارب تمدن ساز ایرانی است.
وهربحر بی کران مائیــــــــــــــم گاه موجیم و گاه دریائیــــــــــــم ما از آن آمدیم در گیتـــــــــــــــــی که خد ا را به خلق بنما ئیـــــــم ریحانه شهبازی fbay دانش آموز سال دوم متوسطه شهرستان اسدآباد برای تماس بامدیروبلاگ: atenashahbazi@mailfa.org *کپی از مطالب باذکر یک صلوات برای فرج امام زمان آزاد است.*
مهم ترین چالش در اصلاح سبک زندگی
الگوی مصرف
دوست يابي
هفته چهارم مرداد 1392
هفته او ل فروردین 1392
قالب وبلاگ
مجله اینترنتی دانستنی ها عکس عاشقانه جدید اس ام اس های عاشقانه

No comments:

Post a Comment